Telekom nije tražio povećanje cena

Ratel je objavio da je Telekomu Srbije odobreno da od 1. avgusta poveća cene pretplate i lokalnih poziva u fiksnoj telefoniji.

Kako se navodi na sajtu Ratela, Telekomu je odobreno da mesečnu telefonsku pretplatu za gradjane i firme poveća sa 388 na 430 dinara, bez poreza na dodatu vrednost, dok će cena telefoniranja u lokalnom saobraćaju biti oko 100 odsto veća zbog skraćenja trajanja impulsa.

Telekom Srbija u saopštenju navodi da ta kompanija planom poslovanja za 2011. godinu nije predvidela povećanje cena, kao i nije trazila bilo kakvo povećanje cena u ovoj godini. "Naprotiv, Upravni odbor je sredinom aprila odbio predlog Ratela da razmotri novo povećanje cena i zatražio dodatno objašnjenje s tim u vezi od regulatorne agencije", navodi se u saopštenju.

U Telekomu su naveli da im je iz Ratela usmeno objašnjeno da su poskupljenja neižbezna radi obezbedjivanja uslova za rad i poslovanje stranih investitora koji su novi operatori fiksne telefonije, odnosno da liberalizacija tržista neižbezno dovodi do uspostavljanja ekonomskih cena.

BEOGRAD, 16. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još