Telekom nije tražio povećanje cena

0

Telekom Srbija saopštio je u četvrtak da ta kompanija nije tražila povećanje cena kao i da joj je u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije objašnjeno da su poskupljenja neizbežna da bi se obezbedili uslovi za rad novih operatora fiksne telefonije.

Ratel je objavio da je Telekomu Srbije odobreno da od 1. avgusta poveća cene pretplate i lokalnih poziva u fiksnoj telefoniji.

Kako se navodi na sajtu Ratela, Telekomu je odobreno da mesečnu telefonsku pretplatu za gradjane i firme poveća sa 388 na 430 dinara, bez poreza na dodatu vrednost, dok će cena telefoniranja u lokalnom saobraćaju biti oko 100 odsto veća zbog skraćenja trajanja impulsa.

Telekom Srbija u saopštenju navodi da ta kompanija planom poslovanja za 2011. godinu nije predvidela povećanje cena, kao i nije trazila bilo kakvo povećanje cena u ovoj godini. „Naprotiv, Upravni odbor je sredinom aprila odbio predlog Ratela da razmotri novo povećanje cena i zatražio dodatno objašnjenje s tim u vezi od regulatorne agencije“, navodi se u saopštenju.

U Telekomu su naveli da im je iz Ratela usmeno objašnjeno da su poskupljenja neižbezna radi obezbedjivanja uslova za rad i poslovanje stranih investitora koji su novi operatori fiksne telefonije, odnosno da liberalizacija tržista neižbezno dovodi do uspostavljanja ekonomskih cena.

BEOGRAD, 16. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.