Zbog problema Novolajn se povlači iz Srbije

0

BEOGRAD, 17. juna 2011. (Beta) – Slovenačka kompanija "Novolajn", vlasnik preduzeća za špediciju i transport "Tranšsped – Beograd", najavila je povlačenje oko 11 miliona evra ukupnog kapitala sa srpskog tržišta i odustajanje od izgradnje logističkog centra u Vrčinu, investicije vredne 24 miliona evra.

BEOGRAD, 17. juna 2011. (Beta) – Slovenačka kompanija „Novolajn“, vlasnik preduzeća za špediciju i transport „Tranšsped – Beograd“, najavila je povlačenje oko 11 miliona evra ukupnog kapitala sa srpskog tržišta i odustajanje od izgradnje logističkog centra u Vrčinu, investicije vredne 24 miliona evra.

Vlasnik i direktor kompanije „Novolajn“ Dušan Plut rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da će to preduzeće povući kapital iz Srbije, jer postoje problemi i prepreke od početka poslovanja u Srbiji, a „drzava nista ne rešava“.

„Ne osećamo se vise dobrodošlim u Srbiju“, rekao je Plut i dodao da je „Novolajn“ poštovao sve zakone i socijalni program u privatizaciji „Transpeda“, ali da je, s druge strane, tom preduzeću naneta velika šteta jer postupci sudova i tuzilastva traju godinama, kao postupci i za dobijanje raznih dozvola.

Kako je naveo, poslednjih godina nije baš isplativo ulagati u preduzeća u Srbiji.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.