Lejdi Gaga se druži sa Slavojem Žižekom

Zvezda MTV-ija Gaga je u krhkoj vezi sa Luk Karlom (Luc Carl), koji ne gleda baš blagonaklono na novo Gagino prijateljstvo sa 62- godišnjim bradatim postmodernistom.

Izvori "Njujork posta" kažu da Lejdi Gaga i Slavoj razgovaraju o feminizmu i ljudskoj kreativnosti. List, takođe, piše da Slavoj ceni delo Salmana Rušdija i da ga izgleda privlače odvažne i lepe žene.

Pop zvezda je u martu ove godine podržala Žižeka na protestu profesora u organizaciji Sindikata koledža i fakulteta Londona.

U svom nedavnom blogu Žižek je nazvao Lejdi Gagu dobrim prijateljem i napisao da je Gagina sablažnjavajuća haljina od mesa u stvari referenca "na strogi patrijarhat koji zamišlja ženu samo kao telo i meso".

Žižek koji je sebe opisao kao "radikalnog levičara" i "kvalifikovanog komunistu" biće gostujući profesor na Univerzitetu u Njujorku, gde je Gaga nekad studirala.

S druge strane Žižek je sasvim jasan i u izjavi za Njujork post kaže: " Veoma mi je žao što ću morati da vas razočaram, ali sve to je laž. Jedina činjenica u kojoj podržavam Lejdi Gagu je njena želja da podrži štrajk univerzitetskih radnika u Londonu".

Pogledajte još