Ceca dobila nakit!

0

Službenik Odeljenja za alternativne sankcije Uprave za krivične sankcije MInistarstva pravde danas je oko 14.30 časova u vili u Ulici Ljutice Bogdana 3. završio postavljanje odašiljača na noge Svetlane Cece Ražnatović i njenoj sestri Lidiji Ocokoljić.

Postavljanjem odašiljača i prijemnika na telefonsku liniju će se kontrolisati zabrana napuštanja kuće u Ljutice Bogdana 3, gde će sestre zajedno služiti kaznu koja im je izrečena presudom.

Svetlana Ceca Ražnatović i Lidija Ocokoljić su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, oglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, piše „Blic“

Monitoring nad sestrama vršiće poverenik kog će im postaviti Uprava, a njihovo kretanje, odnosno poštovanje zabrane napuštanja kuće u Ljutice Bogdana vršiće se iz komandnog centra Uprave.

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK „Obilić“ u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.

Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije „sablja“ 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržavati u svojoj kući u Ljutice Bogdana, a njenoj sestri koja je takođe bila u pritvoru oko četiri i po meseca.

Kaznu od milion i po evra sestre treba da plate solidarno i to na tri rate. Prvu ratu od 500.000 evra treba da plate u narednih 15 dana pošto im bude uručena presuda, drugu u istom iznosu u roku od šest meseci, a treću za godinu dana.
Kao garancija da će iznos kazne biti isplaćen biće stavljena hipoteka na njenu kuću u Ljutice Bogdana.

Ražnatovića će, ipak, morati za napusti kućni zatvor zbog suđenja za nasilničko ponašanje 19. jula pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Za nasilničko ponašanje Ražnatovićevoj i njenom zetu preti kazna do pet godina zatvora.

U pitanju je sukob koji je pre četiri godine izbio između Ražnatovićeve i Ocokoljića sa direktorom FK Mladi proleter Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.