Top hrana za mršavljenje

1. Crvene čili papričice

Začinjene papričice pokreću metabolizam zbog posebnih komponenata koje sadrže. Možete ih dodati u raznovrsne umake( probajte večeras da napravite jedan), marinade ili kuvati neko jelo sa sirovim papričicama.

2. Kelj

Bogat vlaknima i siromašan kalorijama može vam pomoći da jedući mršavite. On je takođe bogat izvor vitamina A, vitamina K, i vitaminom C koji jača imuni sistem i vrši detoksikaciju organizma. Jedite sam kelj ili ga dodajte u testeninu, salate, supu ili neko glavno jelo.

3. Bademi

Oni su dokaz da dobre stavari dolaze u malim pakovanjima.Ovi mali događaji predstavljaju pravi udarac proteina tako da će vam zavarati glad između dva obroka.Neslani bademi su zdrave grickalicke, možete ih jesti samostalno ili možete njima ukrasiti glavna jela i salate.

4.Zob

Nasuprot mnogim dijetama, ugljenih hidrata se ne treba bojati. Zob je idealan izvor složenih ugljenih hidrata koji održavaju, telo i obezbeđuju hranijivi balans potreban za mršavljenje. U poređenju sa jednostavnim ugljenim hidratima, zob se polako oslobađajua u energiju u telu i ima manje uticaja na nivo šećera u krvi .

5. Sirće

Nedavna istraživanja pokazuju da glavni sastojak sirćeta kontroliše nivo šećera u krivi, a time pospešuje i mršavljenje. Može se ubacivati u soseve i raznovrsne dresinge.

6. Jabuke

Jabuke siu bogate antoksidansima, fantastičan su izvor vlakana, i obezbeđuju prirodne ugljene hidrate, koji vas drže sitim između obroka.najbolje je da ih jedete sirove sa ljuskom, ali su ydrave i u salatama i kolačima.

7. Zeleni čaj

Klinčke studije su dokazale da konzumiranje zelenog čaja pomaže u mršavljenju. Pokazano je i da specifični antioksidansi u zelenom čaju pomažu organizmu da sagori masti.

8.Sočivo

Sočivo je bogato proteinima i rastvorljivim vlaknima, što je važna kombinacija u borbi protiv visokog šećera u krvi i stvaranja neželjenih masti. Sočivo se priprema u mnogo varijanti, ali je najčešči sastojak, supa i čorbi.

9.Borovnica

Borovnica je “superhrana“, puna antioksidanasa, vitamina C, gvožđa i vlakana, a svi zajedno pomažu mršavljenju. Pruža slatku zamenu za rafinisani šećer ali i kontroverzne veštačke zaslađivače.

10. Cimet

Kako istraživanja kažu cimet takođe reguliše nivo šećera u krvi i pomaže organizmu da sagori masti.Cimet je takođe bogat gvožđem i manganom, koji su važni delovi uravnotežene ishrane. Posipanje cimeta na isečene jabuke, ovsene kaše je prirodan način da bez šećera intezivirate ukus jela.

11. Losos

Ulja koje se nalaze u ribljem mesu, imaju nekoliko pozitivnih uticaja na ydravlja, uključujući i gubitak težine. Zamenite govedinu i svinjetinu lososom, kad god ste u prilici.

Evo ideje šta da pripremite večeras !

Pogledajte još