Orlovi pobedili u Belfastu

Utakmica je odigrana po jakoj kiši, koji je padala od početka do kraja, ali fudbalerima Srbije to nije smetalo da svih 90 minuta dominiraju.

Uz malo više spretnosti naših igrača, ali i sreće, pobeda je mogla da bude i ubedljivija, jer su izabranici Vladimira Petrovića u prvom poluvremenu propustili nekoliko izglednih prilika, a Milan Jovanović je u 13. minutu pogodio prečku.

Posle dugo vremena, selekcija Srbije je sve vreme odlično kontrolisala sredinu terena, gde su izvanredno bili kapiten Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović i Ninković, dok su Zoran Tošić i Marko Pantelić stalno ugrožavali gol domaćina.

Najbolju priliku za postizanje gola selekcija Srbije je imala u 28. minutu, kada je Marko Pantelić izvaredno prihvatio jednu dubinsku lopu, ali je za malo bio neprecizan.

U drugom poluvremenu Irci su uspostavili ravnotežu i nekoliko puta su opasno zapretili, ali nisu uspeli da
stvore pravu priliku za gol.

Odluka je pala u 67. minuta, kada je jedan irski fudbaler skoro sa centra želeo da vrati loptu svom golmanu, ali je Marko Pantelić prozreo njegovu nameru, presekao loptu, obišao čuvara mreže i šutirao u prazan gol.

(old_image)

Posle vođstva, fudbaleri Srbije nisu ponovili grešku iz nekih prethodnih utakmica i nisu se povukli, već su nastavili da napadaju i imali su nekoliko dobrih prilika da postignu drugi pogodak i reše pitanje pobednika.

U tome nisu uspeli, ali su na taj način ispunili osnovni cilj - sačuvali su mrežu i minimalno vođstvo.

Ovom pobedom, reprezentacija Srbije je stekla veoma dobre šanse da zauzme drugo mesto u grupi, tim pre što je Slovenija večeras na svom terenu izgubila od Estonije.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Srbija će u utorak u Beogradu igrati protiv Farskih Ostrva, koja su večeras kao domaćini izgubili od Italije sa 1:0.

POGLEDAJ VIDEO: Srbija pobedila golom Pantelića

Na tabeli C grupe Italija vodi sa 19 bodova iz sedam utakmica. Srbija ima 11 bodova iz sedam utakmica, a isti broj bodova ima i Slovenija, koja je odigrala utakmicu više.

Estonija ima deset bodova iz osam utakmica, Severna Irska devet bodova iz sedam utakmica, a Farska Ostrva četiri boda iz devet utakmica.

Severna Irska: Kamp, Ketkart, Dž. Evans, Mekoli, K. Evans, Bird, Dejvis, Hili, Brant, Mekkan, Hjuz.

Srbija: Jorgačević, Ivanović, Rajković, Kolarov, Subotić, Kuzmanović (Fejsa), Stanković, Ninković (Petrović), Jovanović, Tošić (Ljajić), Pantelić.

FoNet

Pogledajte još