Nevena Lipovac mis Srbije 2008.

Ovogodišnja mis Srbije je devetnaestogodišnja Nevena Lipovac iz Beograda, student prve godine Ekonomskog fakulteta, koja je na izbor došla kao mis Beograda. Prva pratilja je Dragana Atiija iz Beograda, a druga - Milica Nedeljković iz Leskovca.

Nova mis koja će predstavljati Srbiju na Izboru za mis sveta u Ukrajini, u oktobru ove godine, nakon primanja lente i krune delovala je opušteno, pribrano i ne mnogo iznenađeno:

- Sada sam zaista srećna. Sačekaću nekoliko dana da se emocije slegnu i tada ću moći nešto više da kažem.

Finalni izbor u Sava centru režirao je Vladimir Aleksić, a osmislila ga je vlasnica kompanije "Miss YU" Vesna Jugović. Antička scenografija, mali trg oivičen jonskim stubovima i, na video-bimu, priče o antičkim nalazištima na tlu Srbije i 17 rimskih imperatora koji su poreklom s ovih prostora, činili su okosnicu programa. Muziku je komponovala grupa "Hazari", a na pitanje kakve veze imaju rimski imperatori sa izborom za mis odgovorio je Miroslav Lazanski, predsednik žirija: – Tema dana Evropske unije su davnašnji rimski ugovori. S toliko rimskih imperatora na teritoriji Srbije, mi imamo dobre šanse za ulazak u Evropsku uniju i zbog toga je Vesna večerašnju predstavu zamislila ovako.

Tokom tročasovnog programa predstavljene su sve finalistkinje u raznim izdanjima, a na video-bimu mogli su da se vide i delovi priprema za finale, održanih u Porto Karasu u Grčkoj. Pripreme su uključivale časove tenisa, šminkanja, vežbanje koreografije, treninge... Vesna Jugović je navela da su u svemu tome učestvovali vrsni stručnjaci i da su u toku tih mesec dana devojke iz komšiluka postajale moderne princeze.

Na sceni Sava centra neke su delovale prirodno, neke ne, a većina je imala podršku navijača iz sale. Najmlađa finalistkinja ima 16 godina, nijedna nije pominjala mir u svetu, a prilikom prvog predstavljanja, u krokiju su navedeni planovi, ambicije, životni moto, osobe kojima se dive. Želje i ambicije su da postanu vrhunski modeli ali i pedijatri, brokeri, carinici i uspešne poslovne žene, da usklade karijeru i privatni život.

Od 26 finalistkinja iz čitave Srbije, nagrade su najpre dobile Sara Trajanović - mis fotogeničnosti, Vanja Petrović - mis šarma, Kristina Stojanović, izabrana u SMS glasanju, Katarina Kokerić - mis Interneta, Vanja Petrović - mis komunikativnosti, Nevena Lipovac - mis Roberta, Doris Turčinović - mis "Lepote i zdravlja", Sanja Vujić - lice kompanije "Gas" i Dragana Atlija - lice "Revite".

Na kraju večeri, pre proglašenja pobednice, Miroslav Lazanski predstavio je i gošću takmičenja - Nataliju Stroci, po ocu Ruskinju, po majci Italijanku, koja je, kako je nedavno otkriveno, potomak, 15. koleno, Mona Lize Đokonde koju je ovekovečio Leonardo da Vinči. U šarenom programu učestvovali su i italijanska operska pevačica Aleksandra del Monako, grupe "Hazari" i "Bjuti kvins", Jellena, Nikola Burovac... Predstavljali su se i razni sponzori, a sve finalistkinje Izbora za mis Srbije dobile su stipendiju novoosnovanog R&B koledža u Beogradu.

Jelena Jovanović

Pogledajte još