Ko smišlja božićne SMS poruke?

Radost Božića, bez obzira da li ste vernik ili ne, nekako se uvek oseća u vazduhu. Neko oseti ono vidljivo, svetlucavo, ispunjeno prazničnim optimizmom, drugi nešto više iza svega komercijalnog čime smo okruženi. Zajedničko je da su oko praznika, posebno Božića, svi inspirisani.

U zadnjih nekoliko godina kreativni naboj prazničnog raspoloženja se posebno odražava na tastature mobilnih telefona koje se usijaju od "izgorelih badnjaka, svetlucanja zvezdica, upaljenih sveća, pucketanja ognja...". I sve to još u stihu?!

Ne treba sumnjati da autori, ali ponajviše "kopi-pejsteri" neverovatne tvorevine koju bismo mogli nazvati - "hrišćanska" haiku SMS poezija, svim tim "porukama blagostanja" zaista žele da sa najdražima podele tople emocije. Ali, zašto mnogi danas biraju ovaj način čestitanja koji sa sobom nosi rizik izazivanja podsmeha, a čak može i da iznervira primaoca kome je ovo ko-zna-koja-po-redu takva poruka? Uostalom, ko uopšte smišlja ove uniformisane poruke?

POGLEDAJ: Top 10 najsmešnijih božićnih poruka

Gde je zapela kreativnost?

(old_image)


Ide Božić, idu dani sveti, da se bogat siromaha seti, da obiđe zdrav bolesnog, da veseo teši žalosnog, da se sretnik s nesretnikom druži, obraćenom da se ruka pruži, zavađeni svi da se pomire i da LJUBAV BOŽIJU svetom šire, da dostojno dočekamo HRISTA i njegovi budemo zaista. SREĆAN BOŽIĆ!!!

Evo jednog primera, koji u isto vreme i viče na sav glas zbog velikih slova i tri znaka uzvika (u originalu ih je čak osam, ali smo se usudili da ugrozimo "autorsko delo" bar delimičnim stišavanjem tona), a i kao da tera da se nasmejete svim tim, u suštini, lepim željama.

Neka Božićna zvezda zasja u tvom srcu i ispuni ti sve želje, nade i snove. A osmeh malog Isusa neka te prati i vodi celog života! Srecan Božić!
Nešto baš i nismo sigurni da bi "mali Isus" voleo da ga ovako šalju za nekoliko dinara SMS-om. Hm?

Nek vam srebrni zraci Božićnog jutra pod badnjakom osvetle poklon ispleten od zdravlja, sreće, mira i ljubavi... Hristos se rodi!
Ozbiljna stilska figura... Ček', je l' ovo beše slovenska antiteza?! Ne, ne...

Kad anđeli upale božićnu sveću to ti ja želim ljubav, a kad hiljadu zvezda započnu pir to ti ja želim ljubav i mir. Srećan Božić želi vam jaaaaaaaaa.
Nadamo se da se autorka/autor ne ljuti što smo popravili gramatičke greške u ovom biseru mini-poezije.

(old_image)

Badnjaci gore, a iskre lete, pravi se prijatelji uvek se sete, sa naljepšim željama kako im godi. MIR BOŽIJI HRISTOS SE RODI!
Kad krene "vatreni haiku", nekako zgarište zamiriše na "Tvin Piks" i "Fire Walk With Me" momenat. Pa dobro prijatelju, seti me se, ali baš ti me se seti... Ne kopiraj "paljevinu".

Primera onoga što ćete sigurno dobiti na vaš mobilni telefon ovog Božića ima bezbroj. Sve što većina želi tokom najlepših praznika jeste da ih se setimo, kažemo im da ih volimo i da ne možemo bez njih, poželimo ono što znamo da baš znači njima lično... Uradite to, može i u stihu, što da ne, ali samo neka je baš vaše! A kada dobijete neku od "haiku kreacija", verujte u najbitnije - taj neko je pomislio baš na vas.

Pogledajte još