Zdravko Čolić kao podrška rudarima

Kako piše "Blic", domaćin je bio generalni direktor Rudarsko-topioničkog basena u Boru Blagoje Spasovski, koji je poveo Zdravka Čolića i njegovog menadžera Adisa Gojaka u posetu rudniku bakra i zlata.

Sve po propisu

Čolić je obukao i rudarsku uniformu i stavio šlem na glavu. Kako to propisi nalažu, obukao je i rudarski kombinezon, jaknu i specijalne čizme.

Potom su ušli u lift koji ih je spustio 650 metara u dubinu zemlje, gde su se nalazili tuneli koji vode do kopova. Posle pola sata prolaženja kroz tunele, Čola je stigao do velikog kopa, veličine hangara. Dvadesetak rudara je sa svojim alatima vadilo rudu i odlagalo je sa strane, gde su je spremno dočekivali radnici zaduženi za transport.

Jedinstveno iskustvo

- Ovo je zaista jedinstveno iskustvo. Veoma mi je drago što sam bio sa borskim rudarima. Zaista sam osetino neko čudno uzbuđenje dok sam ih gledao kako rade svoj posao. Džinovska velika dvorana gde se vadi bakar i zlato bila je osvetljena neonskim svetlima, tako da sve izgleda veličanstveno. Iz priče sa rudarima saznao sam da je njihov položaj poslednjih godina bolji.Vidi se da je i grad Bor doživeo promene. Gradske centralne ulice su sveže okrečene i sve izgleda svečano - rekao je Zdravko Čolić, piše "Blic".

Pa, da se nadamo da ćemo rudare uskoro videti i u uzvratnoj poseti Zdravku Čoliću, na nekom koncertu.

Pogledajte još