Medvedev razgovarao sa tužiocima

MOSKVA, 13. januara 2012. (Beta) - Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev primio je u petak u svojoj podmoskovskoj rezidenciji Gorki tužioce iz 30-ak zemalja koji su prisustvovali obeležavanju 290. godišnjice Državnog tuzilaštva Rusije, medju kojima i državnu tužiteljku Srbije Zagorku Dolovac.

U obeležavanju jubileja, održanom u četvrtak, učestvovale su i delegacije tužilaštava Crne Gore i Hrvatske, a srpska tužiteljka Zagorka Dolovac i ruski generalni državni tužilac Jurij Čajka potpisali su sporazum o saradnji dva tužilaštva.

Sporazum podrazumeva intenzivnu saradnju u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, korupcije, ekstremizma, prometa oružja, narkotika i krivičnih dela u oblasti visokotehnološkog kriminala i drugih opasnih krivičnih dela.

Srpska tužiteljka Zagorka Dolovac je sa ruskim kolegom razgovarala i o supruzi i sinu bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, Mirjani Marković i Marku Miloševiću, koji u Rusiji imaju azil.

Posle razgovora, Dolovac je za Radioteleviziju Srbije izjavila da potpisani sporazum sa Rusijom omogućava da kriminalci neće više moći da nadju utočište.

Pogledajte još