Bivša kasarna nije u vlasništvu vojske

0

Aktivisti Društvenog centra saopštili su u utorak da bivša kasarna "Arčibald Rajs", od čijeg su jednog dela oni bili napravili alternativni kulturni centar, nije u vlasništvu Vojske Srbije, već u vlasništvu Republičke direkcije za imovinu.

U saopštenju za javnost upitali su kako je onda moguće da je vojna policija intervenisala i iselila aktiviste Društvenog centra iz bivše kasarne i dodali da građane Srbije održavanje napuštenih vojnih objekata košta oko dva miliona evra.

Oni su naveli da su u ranijem dopisu iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dobili obrazloženje da je ta kasarna od juna 2006. godine stavljena na raspolaganje Republičkoj direkciji za imovinu i da je predviđena za prodaju.

Aktivisti Društvenog centra dodali su da im na zvaničan dopis, kojim se od Direkcije za imovinu traži dozvola za korišćenje kasarne dok se ne reši njen imovinsko-pravni status, nikada nije stigao odgovor, kao što im nikada nije stigao odgovor ni na molbu za sastanak sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem.

NOVI SAD, 17. januara 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.