POZIV MLADIMA OD 19 DO 30 GODINA: Dobrovoljno služenje vojnog roka u Vojsci Srbije

Ministarstvo odbrane poziva mladiće i devojke, koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina, da se prijave da dobrovoljno služe šestomesečni vojni rok sa oružjem. U toku je prijavljivanje za septembarski uputni rok koje traje do 31. avgusta ove godine.

Osim mogućnosti da steknu nove veštine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom i steknu nova znanja, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primaće i mesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara.

Vojniku, za vreme trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem, obezbeđuje se naknada putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, vojna odeća i obuća.

Posle odsluženog vojnog roka, mladićima i devojkama pruža se i mogućnost da odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije. Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane - nekadašnjim vojnim odsecima.

Detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na portalu Ministarstva odbrane mod.gov.rs.

Izvor: Novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još