Vožači gradskih autobusa održali protest

0

NOVI SAD, 27. januara 2012. (Beta) – Oko 30 vozača Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad" održalo je u petak protestnu vožnju ulicama grada, kojom su upozorili nadležne institucije da ne dozvole premeštanje novosadske autobuske stanice.

NOVI SAD, 27. januara 2012. (Beta) – Oko 30 vozača Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“ održalo je u petak protestnu vožnju ulicama grada, kojom su upozorili nadležne institucije da ne dozvole premeštanje novosadske autobuske stanice.

Protest je održan pod sloganom „Dajemo reč, ne damo stanicu“, a organizovali su ga sindikati „JGSP Novi Sad“, „Nezavisnost JGSP“ i „Novi Sad 1911“ povodom krivične prijave koju je Agencija za borbu protiv korupcije podnela protiv gradonačelnika Igora Pavličića i članova Gradskog veća Novog Sada.

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv Pavličića i članova Gradskog veća kojom ih tereti da su zloupotrebama položaja naneli višemilionsku štetu Autotransportnom preduzeću (ATP) Vojvodina.

Agencija je navela da šteta naneta tokom poslednjih nekoliko godina ATP Vojvodini i većinskom vlasniku kapitala tog preduzeća Iliji Deviću iznosi „više od 100 miliona evra“ zbog problema u radu nove autobuske stanice u Novom Sadu.

Pavličić je odbacio sve navode iz prijave i optužio agenciju da je „iz nepoznatih razloga“ izašla iz okvira svojih nadležnosti i da pokušava da izvrši pritisak na sud.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.