Ministarstvo se dogovorilo sa poljoprivrednicima

"Usaglašen je kombinovani model subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje koji podrazumeva da će poljoprivrednici biti u obavezi da prvo zasnuju proizvodnju i ostvare referentni prinos kako bi imali pravo na državnu subvenciju u iznosu od najviše 12.500 dinara po hektaru", rekao je Milovanović agenciji Beta.

Pomoćnik ministra je dodao da će se dogovorena subvencija sastojati od intervencije u dizel gorivu koja je već završena, intervencije u dizel gorivu u avgustu pred jesenju setvu i od novčanog iznosa od 6.500 dinara po hetkaru zasnovane i realizovane proizvodnje.

Milovanović je najavio da će Ministarstvo poljoprivrede merama investicione podrške u iznosu od milijardu i 200.000 dinara pomoći unapredjenje produktivnosti poljoprivredne proizvodnje subvencionisanjem nabavke mehanizacije i opreme za proizvodnju.

Poljoprivrednici su bili nezadovoljni novim načinom subvencionisanja proizvodnje po kilogramu robe i od Vlade Srbije tražili su da vrati stari način subvencionisanja proizvodnje po hektaru.

Pogledajte još