Partizan overio titulu u Čačku

Beogradskom timu bio je dovoljan i bod u 27. kolu da osvoje petu uzastopnu titulu, ali su fudbaleri Avrama Granta ubedljivom pobedom upriličili svojim navijačima veliko slavlje.

Borcu su bodovi u borbi za opstanak bili neophodni bodovi na stadionu kraj Zapadne Morave, ali čačanski fudbaleri nisu upeli da pokvare slavlje šampionu.

POGLEDAJ VIDEO: Borac - Partizan 0:4

Partizan je u vođstvo svojim prvim golom u crno-belom dresu doveo Saša Marković u 11. minutu.

Pobedu beograđana najavio je bugarski defanzivac Ivan Ivanov pogotkom u 62. minutu da bi Senegalac Lamin Dijara sa dva gola na asistenciju nikole Ninkovića pred kraj meča doneo ubedljiv trijumf.

Navijači Partizana koji su se našli na stadionu u Čačku pesmom su ispratili dobru igru i osvajanje titule svog tima.

Oni su domaćim fudbalerima uputili poruku 'Kup je vaš!', nadajući se da će Čačani u finalu Kupa Srbije uspeti da savladaju gradskog rivala Crvenu Zvezdu.

Fudbaleri crno-belih su sa majicama 'mi smo šampioni', po završetku meča slavil na stadionu u Čačku, gde su i prošle godine obezbedili šampionski pehar kada su igrali 1:1 sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca.

Partizan je tako osvojio 24. titulu u istoriji kluba i rekordnu petu uzastopnu, a beograđani će imati šansu da se tokom leta i bore za učešće u elitnom evropskom takmičenju Ligi šampiona.

Rezultati 27. kola:

Borac - Partizan 0:4 (S.marković 14, Ivanov 62, Dijara 79, 84)
BSK - Rad 1:0 (Simović 85)
Radnički Kragujevac OFK Beograd 1:1 (Spalević 35 - Rodić 53)
Metalac - Sloboda 0:0

Odigrano u subotu: Novi Pazar - Hajduk 2:1, Smederevo - Vojvodina 2:0, Javor - Spartak 1:0, Crvena zvezda - Jagodina 1:0.

Tabela: Partizan 74 boda, Crvena zvezda 62, Radnički 47, Vojvodina 43, Jagodina 42, Sloboda 40, OFK Beograd 37, Spartak 37, Rad 31, Javor 30, Hajduk 30, Smederevo 29, BSK 27, Novi Pazar 25, Borac 19, Metalac 16.

Beta

Pogledajte još