Francuzi prihvataju ulogu autsajdera protiv Španije

BERLIN, 25. juna 2006. (Beta-Rojters) - Reprezentacija Francuske godinama je u svaki meč ulazila kao favorit ali će u utakmici sa Španijom u osmini finala Svetskog prvenstva, posle dugo vremena, biti autsajder.
"Možda je to i dobro. Neka Španci misle da su favoriti, neka veruju u pobedu...", kaže reprezentativac Francuske Vikaš Doraso.
Francuska je, kao domaćin, osvojila Svetsko prvenstvo 1998. godine, a dve godine kasnije i Evropski šampionat. Ipak, na takmičenju u Nemačkoj oslanja se, uglavnom, na starije igrače.
Do osmine finala Francuska je stigla jednom pobedom i dva nerešena rezultata u Grupi G, dok su njihovi protivnici Španci pobedili sve tri utakmice u Grupi H.
Međutim, Španija u svojoj fudbalskoj istoriji nikada nije uspela da ispuni očekivanja niti da osvoji neki međunarodni fudbalski trofej.
"Možda Španci veruju da će nas pobediti. Možda su i ostvarili bolji rezultat od nas u svojoj grupi, ali će im u osmini finala posao biti jako težak jer igraju s nama", smatra defanzivac Francuske, Erik Abidal.
Francuzi i Španci sastajali su se 27 puta na reprezentativnom nivou.
Španci imaju 11 pobeda, Francuzi deset, dok je šest mečeva završeno bez pobednika.
Dve reprezentacije nikada se nisu sastale na Svetskom prvenstvu, dok je jedini susret na Evropskom prvenstvu, u finalu 1984. godine, Francuska rešila u svoju korist.

Pogledajte još