Razočarenje u Melburnu posle eliminacije

MELBURN, 27. juna 2006. (Beta-Rojters) - Italijanski reprezentativac Frančesko Toti slomio je srca miliona Australijanca koji su se nadali da će nacionalni tim proći osminu finala na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.
Njegov penal u nadoknadi vremena odveo je Italiju sa 10 igrača do četvrtfinala i ućutao hiljade Australijanaca koji su utakmicu gledali na javnim mestima.
Gledaoci na Trgu federacije u Melburnu, centralnom mestu okupljanja navijača koji su bodrili reprezentaciju na Mundijalu posle 32 godine, pobesneli su kada im je mesto u četvrtfinalu izmaklo u nadoknadi vremena.
"Penal je apsolutno sramno dosuđen. Lukas Nil (koji je skrivio penal) bio je jedan od najboljih igrača na turniru i morate da saosećate sa njim", rekao je bivši selektor Australije Rale Rašić.
Kao i na utakmici sa Hrvatskom, multikulturalna sredina imala je problema za koga da navija u meču Australije i Hatvatske.
Ovog puta, pažnja je bila usmerena na italijansku četvrt Melburna, u kojoj su od početka turnira bili okačeni transparenti "Forca Italija" pored australijskih zastava.
Niko se nije žalio što su ga igre reprezentacije odvajale od sna, a utakmica osmine finala počela je u jedan sat ujutru po lokalnom vremenu.
Policija je na glavnom trgu pojačala prisustvo i pripremala se kao za proslave nove godine.

Pogledajte još