Borba protiv celulita

Značajan pomak na tržištu aparata koji se koriste u lečenju celulita postigao je VelaSmooth.

Nova generacija ovog aparata za oblikovaje tela, VelaShape, je najnoviji i za sada prvi i jedini nehirurški, potpuno medicinski aparat koji je odobrila Američka agencije za hranu i lekove (FDA). On koristi kombinaciju bipolarnih radiotalasa, infracrvenog svetla, vakuum i mehaničku masažu. Kombinacija infracrvene i radiotalasne energije precizno zagreva dermalno i hipodermalno tkivo u regiji koja se tretira. 

Precizno zagrevanje obezbeđuje bezbedan, efikasan i brz tretman koji dozvoljava da se veoma komforno postigne odgovarajući tonus, zategnustost i oblik tela. Vakuum i specijalno dizajnirani valjci za mehaničku masažu olakšavaju bezbednu i efikasnu distribuciju energije. Konačan rezultat je povećanje metabolizma uskladištene energije, povećanje limfne drenaže i redukcija ili smanjenje veličine masnih ćelija i masnih komora.

VelaShape je jedini aparat s dokazanim efektom na tkiva u dubljim slojevima i na površinskom sloju kože, čak i posle samo pet tretmana. Ovaj rezultat meri se redukcijom masnog tkiva, obima i celulita. U kliničkim studijama sprovedenim u više medicinskih centara, 85% tretiranih osoba pokazalo je smanjenje obima butina od 1 do 7,2 cm. Efikasan je kod svih tipova kože, ne zahteva primenu lekova tokom tretmana i nisu zabeleženi neželjeni efekti.

Posle završetka kompletnog tretmana preporučuje se periodično sprovođenje pojedinačnih tretmana. Kao i ostale nehirurške ili hirurške tehnike, rezultati će biti dugotrajniji ukoliko se redovno sprovodi pravilan i uravnotežen način ishrane uz odgovarajuću fizičku aktivnost. 

N.D.

Pogledajte još