Kontrola primene uputstva o proslavi male mature

BEOGRAD, 16. maja 2012. (Beta) - Ministarstvo prosvete i nauke Srbije najavilo je u sredu da će kontrolisati da li osnovne škole poštuju obavezujuće uputstvo o tome da se "male matura" ne proslavlja u ugostiteljskim objektima, već u školama.

"Uputstvo o proslavi poslato je školama 4. maja, i prema tome, ima sasvim dovoljno vremena da se organizuje proslava 'male mature'", kazao je pomoćnik ministra prosvete Želimir Popov, odgovarajući na primedbe da je uputsvo stiglo kasno i da su pojedine škole već počele organizaciju proslava u restoranima.

U izjavi agenciji Beta on je istakao da su bezbednost i zaštita učenika prioritet za Ministarstvo prosvete i da se pri donošenju ovakve odluke, pre svega, brinulo o interesu dece.

"Treba imati u vidu da je obeležavanje ovog važnog dogadjaja van ugostiteljskih objekata primereno uzrastu učenika, a samim tim i bezbednost dece je na većem nivou. Takodje, proslava "male mature" u prostorijama škole iziskuje znatno manje troškove za roditelje", ukazao je Popov.

Posle proslave male mature djake osmog razreda očekuje polaganje završnog ispita - testove iz srpskog jezika polagaće 18, a iz matematike 19. juna.

Pogledajte još