Obeležena godišnjica stradanja vojnika i pacijenata

0

BEOGRAD, 20. maja 2012. (Beta) – Ministar odbrane Dragan Šutanovac, gradonačelnik Beograda Dragan Djilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić položili su u nedelju vence na spomenik vojnicima Gardijske brigade i pacijentima Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović", poginulim u NATO bombardovanju 1999. godine.

BEOGRAD, 20. maja 2012. (Beta) – Ministar odbrane Dragan Šutanovac, gradonačelnik Beograda Dragan Djilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić položili su u nedelju vence na spomenik vojnicima Gardijske brigade i pacijentima Kliničko-bolničkog centra “Dragiša Mišović”, poginulim u NATO bombardovanju 1999. godine.

U saopštenju Ministarstva odbrane (www.mod.gov.rs) navodi se da je vence položila i delegacija ministarstva i Vojske Srbije koju su činili načelnik Uprave za kadrove general-major Sladjan Djordjević i načelnik Uprave za logistiku Generalštaba general-major Danko Jovanović.

Poštu su polaganjem venaca na spomen obeležje odali i predstavnici jedinice Garde Vojske Srbije, Kliničko-bolničkog centra i članovi porodica nastradalih.

Klinički centar raketiran je 20. maja 1999. godine, 50 minuta posle ponoći.

Poginuli su vojnici Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović i Dragan Tankosić.

Takodje su stradali i pacijenti Branka Bošković, Zora Brkić i Radosav Novaković.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.