Bekam želi da igra u Londonu

0

Engleska fudbalska zvezda Dejvid Bekam, koji donosi olimpijski plamen u Veliku Britaniju, izjavio je danas da mu je velika želja da na Igrama nastupi za tim svoje zemlje.

“Nikada nisam igrao na Olimpijskim igrama. Naravno da bih voleo da se to dogodi. Uvek sam jasno pokazivao da volim da predstavljam svoju zemlju, što sam i činio mnogo puta”, kazao je Bekam.

Fudbaler, koji ima 37 godina, nastupao je 115 puta za Englesku reprezentaciju, a nalazi se na širem spisku selektora olimpijskog tima Velike Britanije koja će igrati na Olimpijskim Igrama prvi put od 1960.

Bekam je i deo delegacije koja je u četvrtak preuzela plamen na antičkom stadionu Panatanaiko u Atini i danas će ga avionom doneti u Britaniju.

S njim je u delegaciji i princeza Ana, koja se takođe nada učešću na Igrama i to u konjičkom sportu, kao i gradonačelnik Londona Boris Džonson i prvi čovek organizacionog komiteta Sebastijan Kou.

Plamen, simbol antičkih ideala Igara mira i jedinstva, stići će avionom na jug Velike Britanije odakle će ga oko 8.000 volontera nositi do Šetlandskih ostrva i nazad na Olimpijski stadion gde će goreti dve nedelje tokom sportskih nadmetanja.

Bekam je i jedan od kandidata za ličnost koja bi mogla plamenom sa baklje 27. jula da otvori 30. Olimpijske igre.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.