Umrla na muževljevom grobu

Stevan Bajošević, univerzitetski profesor koji je takođe 1999. godine raseljen sa Kosova, rekao je agenciji Beta da je Milanka Dekić umrla juče i da je istog dana posle 16 časova on pregledao preminulu na licu mesta, ali da je mogao samo da konstatuje smrt.

- Dekićeva je najverovatnije umrla od stresa, bila je srčani bolesnik i imala je punu torbicu tableta - rekao je Bajošević.

On je dodao da je preminula žena juče poslepodne sa još oko 30 Srba raseljenih iz Prištine došla u taj grad na današnju hramovnu i gradsku slavu Sveti Nikola.

Porodica Dekić je srpska starosedelačka porodica u Prištini, a Milanka je 1999. raseljena u Beograd.

- Na ulazu u Prišinu Dekićeva je juče rekla da bi volela da bude sahranjena pored supruga na groblju u Prištini. Kad je stigla na groblje otišla je po vodu za cveće koje je postavila na suprugov grob i tu smo je našli - rekao je Bajošević.

Prema navodima raseljenih Srba, Milanka Dakić je svake godine od izgnanstva 1999. godine obilazila više puta godišnje suprugov grob na pravoslavnom groblju u Prištini.

Dekićeva je bila članica organizacije Kola srpskih sestara u čijoj organizaciji su raseljeni Srbi došli na današnju slavu u Prištinu.

Bajošević je rekao i da će telo preminule žene biti preneto na odeljenje patologije Kliničko-bolničkog centra u Prištini.

Pogledajte još