Karađorđevići nisu odoleli šarmu princa Harija

0

Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević imali su priliku da se nađu na proslavi dijamantskog jubileja britanske kraljice Elizabete II – 60 godina njene vladavine na tronu Velike Britanije.

Za list “Blic” Karađorđevići su ekskluzivno preneli utiske sa ovog događaja kome je prisustvovalo svega stotinu izabranih zvanica.

U intervuu za ove novine Karađorđevići kažu da je za Srbiju bilo izuzetno važno da bude uključena u proslavu dijamantskog jubileja vladavine kraljice Elizabete.

Važno je da se vide bliskost i prijateljstvo između naših naroda. Moja supruga i ja smo divno primljeni, sa velikom pažnjom i poštovanjem. Biti deo tako važnog istorijskog događaja može samo da koristi Srbiji i njenoj slici u svetu. Imali smo zadovoljstvo da se sretnemo i razgovaramo sa monarsima evropskih država, zemalja sa Bliskog i Dalekog istoka. Trenuci koje smo proveli na proslavi šezdeset godina vladavine kraljice Elizabete ostaće nam u divnoj uspomeni – kaže Aleksandar Karađorđević.

Prestolonaslednik naglašava da su on i njegova supruga bili ganuti načinom na koji ih je primila kraljica Elizabeta i vojvoda od Edinburga.

Pošto smo kraljici Elizabeti čestitali jubilej, ona se setila vremena kada me je držala u naručju na mome krštenju – kaže Aleksandar Karađorđević.

Jedna od najlepših stvari na ovakvim događajima je, kako tvrdi prestolonaslednik, prilika da se sretnete i popričate sa drugim monarsima i svojim rođacima.

Mogi su nas pitali o Srbiji, a mi smo sa ponosom odgovarali. Uvek ih pozovemo da dođu i upoznaju našu prelepu zemlju i naše ljude.

Karađorđevići su se sreli i sa princem Vilijamom i princezom Kejt.

Mojoj supruzi i meni bilo je veliko zadovoljstvo da se ponovo sretnemo sa vojvodom i vojvotkinjom od Kembridža. Zaista smo lepo popričali, a predstavili smo im i Dušana Babca, člana našeg Krunskog veća. Oni su zaista divan mladi par, izuzetno topli ljudi. Pri tome su veoma angažovani i zanimaju ih mnoge stvari. Takođe smo imali veoma prijatan susret i sa princem Harijem, koji je izuzetno šarmantan.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.