Prosinečki: O pojačanjima tek posle odlazaka

Portparol crveno-belih Marko Nikolovski dodao je da ovog leta neće biti klasične transfer liste, odnosno igrača koji mogu slobodno da odu, već će klub moći da napuste samo uz propisano obeštećenje.

"Želimo da zadržimo gro igrača koji su izneli veći deo tereta ovog proleća. Svim sredstvima se borimo da Duško Tošić i Darko Lazović ostanu sa nama. Što se tiče dolazaka trudićemo se da radimo tiše nego inače, jer ako se sazna koga želimo može neki drugi klub da se umeša", rekao je Prosinečki danas novinarima na stadionu Zvezde.

Na pitanje novinara da li će klub imati dovoljno novca da dovede željene igrače, Prosinečki je kazao da se svi "maksimalno trude da omoguće dolazak najboljih" u Crvenu zvezdu.

On je naveo da je napadač iz Australije Eli Babalj jedan od igrača kog Crvena zvezda želi da dovede, kao i da u stručnom štabu razmišljaju o dolasku kvalitetnog ofanzivnog fudbalera.

"O pozicijama ćemo moći da pričamo tek kada budemo znali ko odlazi", naveo je Prosinečki.

Igrači Crvene zvezde prošlog petka su odbili da treniraju zbog neisplaćenih zarada, a njihov trener je ocenio da su oni štrajkom želeli da pokažu jedinstvo.

"Od igrača stalno tražimo da pokažu karakter. Oni su štrajkom želeli da pokažu da su zajednica i da dišu zajedno. Nije jednostavno kada dođe do takvih problema, ali verujem da će se na kraju naći kompromis. Svi u klubu rade da Zvezdi bude bolje", ocenio je Prosinečki.

Pre nekoliko dana u pojedinim beogradskim medijima pojavila se informacija da je španski Viljareal zainteresovan za trenera Zvezde, ali je on rekao da nijednog trenutka nije razmišljao o odlasku.

"Imam ugovor još godinu dana i kao svi u klubu razmišljam o osvajanju titule prvaka Srbije. Imam podršku čelnika i to mi je najvažnije"
, rekao je Prosinečki.

Fudbaleri Crvene zvezde slobodni su do 18. juna kada će početi letnje pripreme, koje će se odvijati u Sloveniji i na Zlatiboru.

Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.