Rodriges: Dedin savet presudan za gol

HERCOGENAURAH, 26. juna 2006. (Beta-Rojters) - Argentinski fudbaler Maksi Rodriges izjavio je danas da je njegov deda najzaslužniji za razvijanje tehnike koju je pokazao kada je postigao gol za pobedu protiv Meksika u osmini finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj.
Vezni igrač Rodriges postigao je taj gol tako što je primio loptu na grudi, spustio je i potom levom nogom uputio fantastičanm volej sa oko 25 metara u gornji desni ugao mreže. To se dogodilo u osmom minutu produžetka, i taj pogodak doneo je Argentini pobedu od 2:1.
"Deda mi je uvek govorio da pokušam da pođednako koristim obe noge kad šutiram, ali ja skoro uvek šutram desnom. Levu imam, što bi se reklo, da uđem u bus", rekao je Rodriges novinarima u bazi argentinske reprezentacije.
"Deda me je uvek vodio na treninge i naučio po malo od svega, kao što to čine sve dede i svi očevi", kazao je 25-togodisnji Rodriges.
Prema njegoviom opisu, kada je lopta pogodila cilj osetio je "po malo ludila, puno adrenalina".
"Nikad nisam zamišljao da ću tako postići gol i to sa levom nogom.
Da ste rekli desnom, možda, ali šutnuo sam levom. A kada je ušla u gol i to u tako napetom trenutku, i za pobedu, emocije i radost su me preplavile, jer je moj tim zaslužio da ide dalje", dodao je Rodriges, igrač Atletiko Madrida.
U četvrtfinalu Argentina će igrati sa Nemačkom, u petak u Berlinu.

Pogledajte još