Jagodina ima novog gradonačelnika

JAGODINA, 28. maja 2012. (Beta) - Dosadašnji gradonačelnik Jagodine i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izabran je u ponedeljak za predsednika Skupštine Grada, a za gradonačelnika je izabran dosadašnji predsednik Skupštine Ratko Stevanović.

Za ovakva personalna rešenja, na konstitutivnoj sednici su pored 22 odbornika koalicije JS-SPS-PUPS glasala i tri odbornika Demokratske stranke, a protiv su bila četiri odbornika naprednjaka i dva Demokratske stranke Srbije.

Zamenik predsednika Skupštine Grada je Petar Petrović, dosadašnji zamenik gradonačelnika i zamenik predsednika JS, a za zamenicu gradonačelnika izabrana je Snežana Vukašinović, član JS.

Marković je rekao da funkcija predsednika Skupštine Grada "nije ni manja, ni veća" od funkcije gradonačelnika, niti će on, kako je kazao, raditi manje nego prethodnih godina.

"U ovom gradu se ništa neće promeniti, na mojim vratima će umesto gradonačelnik pisati predsednik Skupštine Grada. U formalnom smislu će se promeniti, a u operativnom i praktičnom neće, jer smo mi prethodnih sedam i po godina radili timski, moj zamenik Petar Petrović, Ratko Stevanović i ja", rekao je Marković.

Pogledajte još