Bolt: Dolazim u London da napravim spektakl

"Odavno nisam bio u Londonu i jedva čekam početak. Želim da da zadivim ljude na ovim Olimpijskim igrama", kazo je Bolt.

On je u glavnom gradu Velike Britanije govorio na promociji nove linije odeće koja je inspirisna legendarnim Rege muzičarom Bobom Marlijem.

Bolt je pre četiri godine na Igrama u Pekingu postao šampion na 100 metara, 200 metara i u štafeti četiri puta 100 metara postavljajući svetske rekorde u svim disciplinama.

Na mitingu u Rimu u četvrtak Jamajčanin je pokazao odličnu formu ubedljivom pobedom na 100 metara najboljim vremenom sezone 9,76.

To je treće najbolje vreme na 100 metara koje je Bolt istrčao u karijeri. Svetski rekord koji je postavio 2009. iznosi 9,58.

Bolt je najavio da želi da bude spreman za konkurenciju i da može da trči još brže.

"Ja znam da mogu da idem još brže jer je početak sezone. Svi se spremaju za Olimpjske igre i žele da postignu vreme 9,8. Za mene će i 9,7 biti dobro", kazao je 25-godišnji Jamajčanin.

On je tokom karijere najavljivao i da želi da trči 100 metara za oko 9,4 sekunde dok mu je "granica iz snova" za 200 metara 19 sekundi.

Jamajčanin je rekao i da će u Londonu uživati u podršci svojih zemljaka koji u velikom broju žive u glavnom gradu Britanije, dodavši da će to predstavljati posebnu inspiraciju za njega.

"Znam da oni imaju velika očekivanja od mene i zato treniram da im priredim spektakl. Jedna od dobrih stvari u Londonu je što će biti i jamajčanska kuhinja pa je jedini problem da ne dobijem višak kilograma", kazao je Bolt.

Beta

Pogledajte još