Ibra ne peva himnu, selektoru ne smeta

0

Selektor fudbalske reprezentacije Švedske Erik Hamren rekao je da ne vidi ništa problematično u tome što napadač Zlatan Ibrahimović ne peva himnu i da nema nameru da ga zbog toga odstrani iz nacionalnog tima.

“Poštujem sve igrače, pa i one koji ne pevaju himnu. Ne mogu svi da budu isti. Ako bi izbacili iz tima one koji ne pevaju, ne bi mnogo igrača ostalo. Poštovanje prema zemlji u kojoj si odrastao može da se iskaže i na druge načine”, kazao je Hamren švedskim medijima.

Ibrahimović nema običaj da peva himnu, a to nije činio ni u mlađim kategorijama.

Hamren je potom pokušao slikovito da objasni svoj stav.

“To vam je kao sa decom, neka sede i deluju zainteresovana za ono što im govorite. Vi mislite da je to super, a oni su, u stvari, za to vreme razmišljali šta će dobiti za večeru. Poštovanje se pokazuje na različite načine i budite uvereni da svi naši igrači poštuju Švedsku. Najvažnije mi je da oni donesu neki rezultat Švedskoj”, istakao je on.

Prošle nedelje selektor Srbije Siniše Mihajlović odstranio je iz tima Adema Ljajića jer nije pevao himnu na prijateljskom meču sa Španijom.

Kritike zbog toga što ne peva himnu zaradio je i Vejn Runi, za kojeg su engleski mediji nedavno rekli da tokom intoniranja često “mumla” nešto sebi u bradu.

Ibrahimović je rođen u Malmeu, ali su mu roditelji sa prostora bivše Jugoslavije.

On je za selekciju Švedske debitovao 2001. godine, a do sada je odigrao 76 utakmica i postigao 30 golova.

Selecije Srbije i Švedske večeras će od 19 sati u Stokholmu odigrati prijateljsku utakmicu.

(Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.