Samo za poslanike - deset dana u Bečićima za svega 145 evra

Dok prosečan Srbin grca u dugovima i od svoje crkavice pokušava da uštedi za skromno letovanje, narodni poslanici, koji mesečno zarađuju oko 110.000 dinara, imaju privilegiju da letuju u Bečićima za neverovatnih 145 evra, piše "Kurir".

Toliko košta aranžman od 10 polupansiona u policijskom hotelu „Beograd“, koji je smešten uz obalu, tik uz čuveni mondenski „Splendid“. Ova cena je čak tri puta manja od cene u najjeftinijem hotelu u tom crnogorskom letovalištu.

Neverovatna ponuda za poslanike i ostale zaposlene u Skupštini osvanula je prošle nedelje na oglasnoj tabli u parlamentu, a potpisao ju je generalni direktor Veljko Odalović.

Cene su fiksne, pa poslanici mogu da letuju i u špicu sezone za iste pare - 14,5 evra dnevno košta polupansion za osobu u dvokrevetnoj sobi, u trokrevetnoj je svega 13,10, a u apartmanu 17,6 evra! Oni koji ne žele da plate smeštaj, mogu da dolaze samo na klopu. Iako ponuda važi i za službenike, naročito pripadnike MUP, pošto je reč o njihovom hotelu, u praksi je potpuno drugačije.

- Po tim povlašćenim cenama svake godine letuju isti ljudi! Neki od nas nikad nisu prošli taj takozvani konkurs. Nije to baš neki luksuz, ali za te pare ni u snu ne može da se nađe smeštaj u Bečićima. Hotel je bukvalno na obali, u najelitnijem delu, pored „Splendida“, ima sopstvenu plažu, koju danonoćno čuva policija. Gosti ne plaćaju ležaljke, suncobrane i peškire - kaže naš sagovornik "Kurira" iz Skupštine.

Sekretar Skupštine Veljko Odalović tvrdi da parlament nema ništa s tim, niti oni određuju cenu.

- U taj hotel idu i zaposleni u ostalim državnim organima, ne samo u Skupštini. Poslanici i zaposleni konkurišu i naša komisija odlučuje ko će dobiti mogućnost da letuje. Vodimo računa o tome da ne idu uvek isti ljudi - kaže Odalović. Na našu konstataciju da je ta ponuda mnogo jeftinija od prosečnog letovanja u Crnoj Gori, Odalović kaže da ne želi da komentariše cene.

Pogledajte još