Samo za poslanike – deset dana u Bečićima za svega 145 evra

0

Ko vam je kriv, ako ne radite odgovoran i težak posao pa ne možete da letujete po povoljnim cenama kao narodni poslanici. Umori se čovek od zevanja po Skupštini, čitanja novina i dizanja ruke kad je potrebno, pa mora da se odmori.

Dok prosečan Srbin grca u dugovima i od svoje crkavice pokušava da uštedi za skromno letovanje, narodni poslanici, koji mesečno zarađuju oko 110.000 dinara, imaju privilegiju da letuju u Bečićima za neverovatnih 145 evra, piše “Kurir”.

Toliko košta aranžman od 10 polupansiona u policijskom hotelu „Beograd“, koji je smešten uz obalu, tik uz čuveni mondenski „Splendid“. Ova cena je čak tri puta manja od cene u najjeftinijem hotelu u tom crnogorskom letovalištu.

Neverovatna ponuda za poslanike i ostale zaposlene u Skupštini osvanula je prošle nedelje na oglasnoj tabli u parlamentu, a potpisao ju je generalni direktor Veljko Odalović.

Cene su fiksne, pa poslanici mogu da letuju i u špicu sezone za iste pare – 14,5 evra dnevno košta polupansion za osobu u dvokrevetnoj sobi, u trokrevetnoj je svega 13,10, a u apartmanu 17,6 evra! Oni koji ne žele da plate smeštaj, mogu da dolaze samo na klopu. Iako ponuda važi i za službenike, naročito pripadnike MUP, pošto je reč o njihovom hotelu, u praksi je potpuno drugačije.

Po tim povlašćenim cenama svake godine letuju isti ljudi! Neki od nas nikad nisu prošli taj takozvani konkurs. Nije to baš neki luksuz, ali za te pare ni u snu ne može da se nađe smeštaj u Bečićima. Hotel je bukvalno na obali, u najelitnijem delu, pored „Splendida“, ima sopstvenu plažu, koju danonoćno čuva policija. Gosti ne plaćaju ležaljke, suncobrane i peškire – kaže naš sagovornik “Kurira” iz Skupštine.

Sekretar Skupštine Veljko Odalović tvrdi da parlament nema ništa s tim, niti oni određuju cenu.

U taj hotel idu i zaposleni u ostalim državnim organima, ne samo u Skupštini. Poslanici i zaposleni konkurišu i naša komisija odlučuje ko će dobiti mogućnost da letuje. Vodimo računa o tome da ne idu uvek isti ljudi – kaže Odalović. Na našu konstataciju da je ta ponuda mnogo jeftinija od prosečnog letovanja u Crnoj Gori, Odalović kaže da ne želi da komentariše cene.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.