Šta kaže Kijanu?

Najiščekivaniji naučno-fantastični film "Dan kada je Zemlja stala" sa Kijanuom Rivsom u ulozi vanzemaljca Klaatua, koji je došao sa drugog kraja vasione kako bi upozorio ljude na preteću globalnu krizu, biće premijerno prikazan 10. decembra u Domu sindikata.

U međuvremenu, pogledajte online specijal iz ovog filma pod nazivom "Globalna pretnja – Dan kada je Zemlja stala", gde Kijanu govori o filmu, o naučno-fantastičnom žanru, svojoj ulozi... 

Inače, film "Dan kada je Zemlja stala" je rimejk istoimenog filma iz 1951. godine u režiji Skota Deriksona. Međutim, ovog puta teme "hladnog rata" i nuklearne katastrofe ustupili su mesto aktuelnom problemu čoveka naspram prirode. Kijanu se u filmu pojavljuje u ulozi Klaatua, posetioca sa druge planete u vidu neuništivog robota koji po dolasku stvara globalnu pometnju na Zemlji. Dok svetski naučnici pokušavaju da razotkriju misteriju njegovog dolaska, Helen Benson (Dženifer Koneli) i njen usvojeni sin postaju deo njegove misije i jedini shvataju šta zapravo znači njegova poruka da je "prijatelj Zemlje".

Pogledajte još