Šta ne smeš da jedeš?

Ovo izbaci iz jelovnika:
Meso:
ali ne potpuno, jedi samo belo meso i ribu. Jedite jednom dnevno meso A kategorije ( biftek), a ponekad možeš i tunjevinu iz konzerve. Znači kada ti neko kaže: Hoćemo na pljeskavicu? ti odgovaraš "Ne!" od danas, pa na dalje.
Hleb: Beli nikako ne smeš da jedeš. Iako misliš da se nećeš najesti, varaš se, sve ide iz glave.
Ulja - pokušaj da kuvaš hranu, prženje svedi na minimum. Ukoliko imaš mogućnosti koristi maslinovo ulje, a hranu spremajte na pari. Jedi sveže, posebno leti.

Jedite više:

Voća
- i to svako koje vam padne pod ruku: jabuke, banane, kruške, suve šljive, mango, nar, ananas.... Svratite do zdrave hrane i pazarite suvo grožđe, šljive i brusnice. Brusnice jesu nešto skuplje, ali desetak komada u jutarnjim musliju ima blagotvoran uticaj na organizam.

Povrće- sveže povrće je najzdravije. Zato Pokušajte da čips i smoki zamenite svežom šargarepom ili rotkvicom. Super savet: jedan dan u nedelji neka vam bude posan. Taj dan jedite samo supu, voće i povrće. Pored čišćenja organizma naučićete želudac da bude manje halapljiv.

Ugljeni hidrati-
integralne paste i integralni pirinač Ukoliko jedete nešto od ovoga, nemojte jesti hleb! Ugljene hidrate jedite za doručak i ručak, a uveče proteine.

Pogledajte još