Letnji bioskop "Filmstreet 2012"

0

Ovogodišnji jednistveni beogradski ulični letnji bioskop "Filmstreet" počeće u ponedeljak 11. juna, u 20.30h projekcijom filma "Eni Hol" ispred kafea "Centrala".

“Gradu je bilo potrebno nešto superherojski da povrati veru u instituciju bioskopa i tako je prošle godine nastao Filmstreet, uz pomoć gradskih institucija, a u organizaciji Nove ideje i UK Parobrod”, kažu organizatori jedinstvenog “uličnog letnjeg bioskopa” Filmstreet.

Kao autentična ideja, Filmstreet je prošlog leta, za kratko vreme uspeo da oživi kulturu gledanja filmova na velikom platnu, organizovanim besplatnim prikazivanjima kultnih filmskih ostvarenja na otvorenom, koje je videlo dvadestet hiljada posetilaca. Kao i prošle, i ove godine mu je smisao da se u vrelini grada, sugrađanima pruži ugođaj gledanja filmova na otvorenom.

Do 11. septembra do kada traje, na različitim lokacijama u gradu, kao što su Neimarski park, Kosančićev venac, Crveni krst, Zemunski kej, biće prikazani holivudski klasici i kultni filmovi svetske i domaće kinematografije, kao i nekoliko značajnih ostvarenja francuskog filma.

Sve informacije o filmovima i lokacijama na facebook.com/filmstreet.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.