Dani igre u Beloj Palanci

BELA PALANKA, 7. juna 2012. (Beta) - Festival "Dani igre", na kojem će ove godine učestvovati oko 250 mladih iz više gradova u Srbiji, biće održan 8. i 9. juna na letnjoj pozornici "Vrelo" u Beloj Palanci.

Na 28. festivalu modernog plesa učestvovaće: Baletski studio "Amadeus" iz Požarevca, Plesni klub "Atena" iz Uba, Centar za savremenu umetničku igru "Balet Idea" iz Obrenovca, Plesni klub Spektar iz Kraljeva, Baletski studio "Elena Pilipenko" iz Niša, KUD Abrašević iz Kraljeva, Plesni klub "Fortuna" iz Pirota, Baletski studio "Maga Magazinović" iz Užica i Beograda, Plesni klub "Lido" iz Bora, i Plesni klub pri Centra za kulturu Bela Palanka.

Takmičenje se odvija u četiri kategorije: niži (8-10 god), srednji (9-11 god), viši (14-16 god.) i odrasli (16 god i više). Takmičarski deo biće održan 8. juna, a 9. juna revijalni deo kada će biti dodeljene nagrade najuspešnijim baletskim grupama.

Muzički gosti večeri biće FM BAND i Ana Bebić.

Učesnike će ocenjivati primabalerina Narodnog pozorišta u Beogradu Milica Bjelić, solista Narodnog pozorišta u Beogradu Sofija Fekete i prvi solista baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Maja Kovačević.

Organizator festivala je Centar za kulturu Bela Palanka, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i Opština Bela Palanka.

Pogledajte još