LSV: Kako je predsednik dobio diplomu?

Vest da je Vojvođanska prosvetna inspekcija utvrdila verodostojnost diplome predsednika Srbije Tomislava Nikolića "predstavlja klasičnu zamenu teza", ocenila je danas portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov. Jerkov je, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, navela da nije sporna činjenica da Nikolić ima diplomu, već kako je stakao.

Povrda o verodostojnosti diplome ne daje odgovore na pitanja koja je postavila LSV da li je dolazio na predavanja, kada je polagao ispite i da li su drugi studenti prisustvovali polaganju njegovih ispita, navela je Jerkov.

Ona je je ponovila pitanja koja je u vreme izborne kampanje postavila njena stranka - zašto se Nikolić 2008. kandidovao za predsednika Srbije sa srednjom stručnom sprenom, ako je diplomirao godinu dana ranije i zašto je 2006. izjavio da studira prava u Kragujevcu i da će diplomirati za godinu dana, kada je već bio student menadžmenta u Novom Sadu, gde je i diplomirao godinu dana kasnije.

Fakultet za menadžment iz Sremskih Karlovaca saopštio je danas da je vojvođanska prosvetna inspekcija utvrdila verodostojnost Nikolićeve diplome o visokom obrazovanju.

U saopštenju fakulteta se navodi da im je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice 7. juna uručio Zapisnik o inspekcijskom pregledu koji je izvršen na zahtev LSV.

"Zašto je samo pitanje o njegovim studentskim danima dovoljno za tužbu", zapitala je Jerkov. Deo odgovora na ta pitanja dobili bi da se studentski dosije Tomislava Nikolića stavi na uvid javnosti, navela je ona i dodala da bi za to trebalo da se izbori poverenik za informacije od javnog značaja.


Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.