Srpska porodica se trajno iseljava iz Kline

KLINA, 11. juna 2012. (Beta) - Srbi povratnici Milen i Slobodanka Djorović iz Kline, kojima su nepoznati počinioci u decembru mišomorom otrovali zimnicu, rekli su u ponedeljak da su prodali porodičnu kuću i da se spremaju za odlazak sa Kosova.

Milen Djorović je za agenciju Beta kazao da, zbog onoga što im se dogadjalo, ali i svih drugih slučajeva u okruženju, on i supruga nisu imali drugog izbora nego da prodaju porodičnu kuću i da se zauvek isele.

On je rekao da su nedavno kuće prodali Sava i Slobodan Dobrić koji su povremeno dolazili u Klinu, kao i Nikola Radosavljević koji se tamo nije ni vraćao posle rata 1999. godine.

Povratnica Slobodanka Dabižljević kazala je za agenciju Betu da su na sprat njihove kuće u Klini prošle sedmice upali lopovi koji su rasturili kuhinju i kupatilo i tom prilikom iz zidova počupali slavine i tuš, kao i kuhinjsku bateriju za vodu.

Ona je kazala da je dolazila policija koja je izvršila uvidjaj i napravila zapisnik i sve se na tome završilo.

Milivoje Vučković iz Kline rekao je za Betu da su pre tri dana, u subotu, nepoznati počinioci kamenjem gadjali njegovu kuću u kojoj živi sa suprugom.

Povratak Srba u Klinu počeo je 2005. godine. Povratnici su rekli da je pre rata u Klini zivelo oko 400 srpskih porodica, odnosno oko 2.000 Srba, a danas u tom mestu stalno živi oko 30 srpskih porodica sa oko 60 članova.

Pogledajte još