Prijava protiv Razvojne banke Vojvodine

BEOGRAD, 13. juna 2012. (Beta) - Uprava za sprečavanje pranja novca Srbije podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu prijavu za privredni prestup protiv Razvojne banke Vojvodine i odgovornog lica u toj banci zbog neovlašćenog obavljanja transakcija jednog preduzeća čiji su finansijski tokovi bili stavljeni pod nadzor Uprave, objavio je antikorupcijski sajt Pištaljka.

Banka je, kako je prenela Pištaljka, ranije bila obaveštena da o svim transakcijama prethodno mora da obavesti Upravu, ali ona to nije učinila prilikom isplate naloga u vrednosti od 6.192.000 dinara, čime je prekršila odredbe Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma.

Razvojna banka Vojvodine, bivša Metals banka, u većinskom je vlasništvu Izvršnog veća Vojvodine.

Direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Aleksandar Vujičić je za agenciju Beta objasnio da Uprava ne sumnjiči Razvojnu banku Vojvodine za pranje novca već je prijava podneta zbog kršenja propisa o sprečavanju pranja novca.

On je naveo da je u 2010. godini Uprava podnela 19 prijava za privredni prestup, a pokrenuto je šest optužnih predloga i donete su dve presude, dok su dve prijave odbačene. U 2011. godini Uprava je podnela 25 prijava za privredni prestup, pokrenuta su dva optužna predloga i doneto šest presuda, a dve prijave su odbačene.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.