Glumci očekuju smenu upravnika

BEOGRAD, 13. juna 2012. (Beta) - Glumci Ateljea 212 koji traže smenu upravnika pozorišta Kokana Mladenovića poručili su u sredu da veruju da će Skupština Beograda imati sluha i smeniti upravnika sa kojim ne želi da saradjuje 25 od ukupno 33 člana glumačkog ansambla.

Na konferenciji za novinare u pozorištu, kojoj je prisustvovalo svih 25 umetnika potpisnika peticije, pročitano je drugo pismo upućeno Skupštini grada u kojem se navodi da nikad nisu bili manje cenjeni od uprave, niti osećali takav prezir, ignorisanje i nipodaštavanje.

Glumci su ponovili da neće saradjivati na novim projektima sa upravnikom dok Skupština grada, koja je osnivač pozorišta, ne donese odluku o njihovom zahtevu za smenu Mladenovića, ali da će sve predstave koje su na repertoaru biti odigrane u zakazanim terminima.

Oni su rekli da će sačekati zvaničnu odluku Skupštine grada i da će nakon nje i sami odlučiti o daljim koracima, ističući da će u slučaju da Mladenović ne bude smenjen, doći do "velikog loma" u pozorištu.

"Ako ne žele da smene jednog čoveka, a 25 ljudi koji treba da rade s njim to ne želi, onda će verovatno uslediti neki veliki lom. Da li je to naše otpuštanje ili raspuštanje Ateljea ovakvog kakav jeste sad", rekla je glumica Gorica Popović.

Odgovarajući na optužbe Mladenovića da su u protekle tri godine odbili 28 ponudjenih uloga i da je to koštalo više od pet miliona dinara, glumci su odgovorili da su milioni dinara proizvoljna cifra i da je upravnik svojevoljno saradjivao sa "autorima sa strane" i nije iskoristio svoj ansambl do kraja.

Pogledajte još