Gol Stankovića u pobedi Intera, Vučinić za trijumf Rome

BEOGRAD, 14. decembra 2008. (Beta) - Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković postigao je danas gol u pobedi Intera nad Kjevom (4:2) u 16. kolu italijanskog šampionata, do koje su "nero-azuri" došli u završnici utakmice.

Inter je poveo već u trećem minutu pogotkom Maksvela, a potom je Stanković u 47. minutu povisio na 2:0.

Tada se činilo da će aktuelni šampion Italije lako sačuvati prednost, ali je Serđo Pelizije u 47. minutu smanjio na 2:1, u 65. minutu Simone Bentivoljo je doneo Kjevu izjednačenje.

Posle drugog primljenog gola Inter je zaigrao mnogo agresivnije, što se domaćinu isplatilo u 78. minutu, kada je Ibrahimović postigao prvi od svoja dva gola.

U 82. minutu Kjevo je ostao sa desetoricom fudbalera, pošto je isključen Santijago Morero, a u 88. minutu Ibrahimović je "potvrdio" pobedu Intera.

Fudbaleri Rome umalo nisu na svom terenu doživeli sedmi poraz u šampionatu, ali su golom Mirka Vučinića u 90. minutu ipak stigli do pobede nad Kaljarijem (3:2).

"Vučica" je dobro počela i povela u 37. minutu preko kapitena Frančeska Totija. U 58. minutu izjednačio je Danijele Konti, a u 64. minutu Neves Heda doneo je potpuno preokret i vođstvo Kaljariju.

Drugi primljeni gol "probudio" je domaće fudbalere, koji se u 77. minutu izjednačili preko Simonea Perote, a potom je u 90. minutu Vučinić osigurao tri boda Romi.

Ekipa Fiorentine savladala je na svom terenu Kataniju sa 2:0, ali su "ljubičasti" do pobede došli tek u drugom poluvremenu. Domaći tim je poveo u 56. minutu golom Adrijana Mutua, a konačan rezultat postavio je Alberto Đilardino u 79. minutu.

Partiju od "sjaja do očaja" pružio je Lacio na gostovanju Udinezeu.

Domaći tim vodio je sa 3:0, ali su Rimljani na kraju osvojili bod. Dva gola Antonija di Natalea i jedan Fabija Kvaljarele doneli su Udinezeu ubedljivo vođstvo u prvih 55. minuta.

U nastavku utakmice prvo je Mauro Zarate u 60. minutu smanjio na 3:1, a zatim su Modibo Dijakite i Kristijan Ledezme u poslednjih 15 minuta meča doneli Laciju bod.

 

Pogledajte još