Petar Nenadić: igraću za Mađarsku

Ode nam još jedan rukometni biser. I opet u komšiluk, samo ne na jug, već na sever. Ne tako davno vunderkind Crvene zvezde Petar Nenadić sada je “jatekoš” (igrač) PIK Segeda i budući reprezentativac Mađarske! Porazno je za srpski rukomet i reprezentaciju da nam mladi igrači odlaze na takav način. - Nisam imao zvanične kontakte sa predstavnicima Mađarske rukometne federacije, ali trener Matić i predsednik kluba su mi rekli da bi lako moglo da se dogodi da već iduće godine postanem reprezentativac Mađarske, ukoliko budem igrao dobro posle povratka na teren – rekao je ovaj fantastični srednji bek.

Iznenadilo nas je, priznajemo...
- Niko me iz Srbije nije zvao godinu dana. Neću mnogo da pričam, ne želim da otvorim dušu.

Interesovalo nas je da li je pratio mečeve reprezentacije Srbije u baražu za SP u Hrvatskoj i u kvalifikacijama za šampionat Evrope.
- Nisam odgledao nijedan duel. Sve vreme sam u Mađarskoj, a i ne zanima me.

Leči koleno i gomila nezadovoljstvo...
- Očekujem da se vratim na parket u februaru. Nikuda ne žurim, u klubu me niko ne pritiska da se što pre stavim na raspolaganje šefu struke. Treniram sa ekipom i čekam dan kada ću ponovo da zaigram – objašnjava Nenadić. 

Golići i Nenadići

Nije tako često da braća igraju u nacionalnoj selekciji, ali još ređe se dešava da zaigraju u dve različite reprezentacije. Pod pretpostavkom da zaigra za Mađare, biće to prvi put da rođena braća mogu da zaigraju jedan protiv drugog (Draško Nenadić je pozvan u olimpijsku reprezentaciju Srbije).

Ne tako davno, u Francuskoj je igrao Andrej, a u SR Jugoslaviji Nebojša Golić, ali oni su braća od stričeva... 

Sport

Pogledajte još