Hrvati kažnjeni zbog Balotelija

0

Fudbalski savez Hrvatske kažnjen je sa 80.000 evra pošto su navijači te reprezentacije vređali reprezentativca Italije Marija Balotelija na rasnoj osnovi na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

“HNS je kažnjen zbog paljenja i ubacivanja na teren pirotehničkih sredstava i nepropisnog ponašanja navijača koje se odnosi na rasistička skandiranja i simbole”, navodi se u saopštenju Evropske fudbalske unije (UEFA).

Delegat te utakmice drugog kola Grupe C u Poznanju, koja je završena nerešeno 1:1, naveo je u izveštaju da je oko 300 navijača Hrvatske upućivalo majmunske povike Baloteliju, koji je crnac.

Ovaj je prvi slučaj na Evropskom prvenstvu da je neko kažnjen zbog rasizma, pošto su prethodni odbačeni zbog nedostatka dokaza.

HNS je prethodno kažnjen sa 25 hiljada evra zbog ponašanja njihovih navijača na utakmici protiv Irske, koji su tada palili pirotehniku, a njih nekoliko je ušlo na teren.

Hrvatska je završila takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je bila treća na tabeli Grupe C, iz koje su u četvrtfinale prošli Španija i Italija.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.