fbpx

Izludite šefa na devet efikasnih načina

Uvek kasnite na posao

Pobrinite se da na posao kasnite barem tri dana nedeljno. Svako kašnjenje između 15 minuta i dva sata je dobro, ali držite se zlatne sredine: kašnjenje od sat vremena je ideal. Dobićete nekoliko upozorenja, ali nema veze – prvih sat vremena na poslu ionako ne radite ništa korisno.

Proglasite bolovanje barem jedan dan svake druge nedelje

Niste vi krivi što ste se prehladili. Naporno radite i normalno je da vam je pao imunitet. Preživeće i bez vas, a i bilo bi stvarno nekorektno da se bolesni pojavite na poslu i zarazite ostale kolege. Ako ste prehladu već iskoristili, možete reći da imate bolove u stomaku, alergiju, bol u leđima ili pokvareni zub.

Zaboravite nešto da uradite

Ovo je važno za razvijanje vašeg lošeg ugleda: zaboravite da pošaljete važan mejl ili da nazovete klijenta. S vremenom će šef shvatiti da je lakše dodeliti vaš zadatak vašem kolegi nego računati na vas.

Na sastanku žvaćite žvaku

Sastanci su dosadni i žvakanje žvake prestavlja vrlo kvalitetan način da to svima i pokažete. Dve ili tri će biti sasvim dovoljne za duvanje savršenog balona. Nemojte voditi zabeleške i gledati u oči osobu koja misli da u tom trenutku priča nešto jako važno, jer bi možda neko mogao da pomisli da delujete zainteresovano.

Izađite ranije s posla

Bolesni ste od posla? Niste jedini! Obavili ste sve zadatke i pripremili sve za sutradan, dakle nema poente da više sedite u kancelariji. Osim toga, i drugi su otišli ranije.

Uvek nađite izgovor

Nema smisla da zabušavate, a zatim da na licu mesta grozničavo smišljate opravdanje. Morate imati unapred spremljen plan. Najbolje je pobrojati sve dobre izgovore i rasporediti ih pod danima u sedmici. Pobrinite se da svaki razlog izazove duboko razumevanje, inače biste mogli dobiti otkaz.

Budite površni

U mejlu ima par gramatičkih i pravopisnih grešaka, pa šta? Uz toliko posla koji vas čeka, normalno je da se greške potkradu. Naveli ste pogrešan datum? Pa nije ni čudo, kada su ga toliko puta menjali!

Bez žurbe

Bolje ikad nego nikad! No Rim nije sagrađen za jedan dan. Ko čeka, taj i dočeka. Bitan je kvalitet, a ne kvantitet. I tako dalje…

Kancelarijska krtica

Kako bi ste nekako pred šefom kompenzovali što vam toleriše ovakvo ponašanje, najbolje je da počnete da posmatrate šta rade vaše kolege i čim primetite nešto, obavestite nadređenog o tome. Neki sigurno odlaze 10 minuta ranije s posla (svoje odlaske, naravno, nećete spomenuti). Neke kolege zaista nemaju poštovanja i pauzu od 30 minuta samovoljno produže! Posebno vas brine što vam se čini da se jednom kolegi sviđa jedna kolegica – veza na poslu mogla bi ozbiljno uticati na kvalitet usluge koju priža vaša firma. Nemojte nikoga zapostaviti, svaki kolega zaslužuje vašu pažnju.

Izvor: Vesti Online

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.