fbpx

Akcionari Beka ukazuju na nezakonitosti

BEOGRAD, 20. juna 2012. (Beta) - Udruženje akcionara Beogradske konfekcije (Beko) u stečaju saopštilo je u sredu da je predsednica Stečajnog veća Gordana Arandjelović smenila stečajnog upravnika te kompanije Željka Pešuta.

Akcionari su naveli da sumnjaju da se zbog lošeg vodjenja stačajnog postupka u Privrednom sudu nanosi šteta državi Srbiji, koja je vlasnik 40 odsto akcija Beka, i akcionarima koji imaju preostalih 60 odsto akcija.

Otvoreno pismo akcionari Beka su uputili predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, predsednicima Ustavnog suda, Apelacionog suda i Privrednog suda, kao i predstavnicima Evropske unije u Beogradu.

Udruženje radnika i akcionara tekstilnog preduzeća Beko 13. juna je zatražilo od države da zakaže završno deobno ročište, kako bi se utvrdilo postupanje sa imovinom te beogradske kompanije.

Sudska opunomoćenica 1.872 akcionara "Beka" Vesna Tatalović je tada kazala da se devet i po godina od pokretanja stečaja Beka postavlja pravno pitanje postojanja stečajnog upravnika, odbora poverilaca, kao i samog stečaja u firmi koja je 2009. godine poveriocima isplatila svu glavnicu i pripadajuću kamatu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.