fbpx

Domaća podrška na Dance areni

Marko Nastić, Dejan Milićević & Marko Milosavljević, Mathew Hoag, Siniša Tamamović & Mladen Tomić, Petar Dundov, Tijana T & Maja Uzelac, Stojche, Lea Dobričić & Kristina Lalić

Jesmo li spomenuli izvođače poput Avicii, Richie Hawtin, Luciano, Laurent Garnier LBS, Knife Party, Miss Kittin...? Kao i svake godine, mt:s Dance Arena dovodi i najpoznatija domaća i regionalna imena da začine ovaj karneval doživljaja i podignu žurku na još viši nivo!

U četvrtak nam dolazi makedonski techno DJ Stojche. Njegova motivacija, strast i upornost da kreira svoj sopstveni zvuk i da ga deli sa ljudima preko miks pulta, doveli su ga do statusa najtraženijeg makedonskog didžeja! Već šest godina je na čelu organizacije Polux Multimedia, koja promoviše najbolje underground žurke u Skoplju, a pre dve godine je osnovao Argumento Music, etiketu koja predstavlja underground platformu za izvođače poput KiNK-a, Marka Nastića, Elefa i mnogih drugih.

Drugi dan festivala nastupiće banjalučki tech-house majstor Siniša Tamamović i njegov sugrađanin DJ Mladen Tomić, koji su napravili pravu revoluciju u regionu sa svojom Urban Beat organizacijom. Oni već 13 godina funkcionišu kao najeminentniji promoteri i organizatori žurki u svojoj zemlji, a nedavno su osnovali i etiketu Night Light Records. Njima će se pridružiti i slovenački tech-house DJ i producent, bon vivan svetskog kova sa omiljenom stanicom na Ibizi, Mathew Hoag. Široj publici predstavio se kao prateći DJ na Umekovim turnejama, a u industriji je poznat po svom muzičkom projektu Dice Man, otvorenoj organizaciji koja okuplja elektronske umetnike. Na mt:s Dance Arenu se vraća nakon nezaboravnog nastupa od pre dve godine.

Subota će prikazati istinsku femino energiju na mt:s Dance Areni! Očekuje nas nastup najatraktivnijeg beogradskog klupskog dua, Tijane T & Maje Uzelac. Za ove dve ekstravagantne klaberke bi se moglo reći da su se u didžejingu našle gotovo slučajno, ali da su se u njemu snašle bolje nego što bi mnogi didžejevi od karijere mogli poželeti. Njihove žurke poznate su po tome što su uvek pune, a ne sumnjamo da će to biti slučaj i u subotu na Areni! Njima će se isto veče pridružiti i još jedan beogradski DJ dvojac, Lea Dobričić b2b Kristina Lalić. Nesumnjivo će subota veče biti najvrelije veče, uz nastupe elektronskih megazvezda, Richie Hawtin i Miss Kittin!

Hrvatski producent Petar Dundov svojim originalnim pristupom techno sceni otvara nove horizonte žanra, doživljavajući techno kao muziku koja prethodi pokretu i koja je dovoljno snažna da oslobodi sve emocije na plesnom podijumu, ali i dovoljno apstraktna da bude večiti bit. Svojom inteligentnom elektronskom muzikom začiniće samu završnicu festivala u nedelju uveče. Naravno, mt:s Dance Arena ne bi bila ono što jeste bez tradicionalnog seta koji zatvara poslednje jutro festivala, Marko Nastić b2b Dejan Milićević b2b Marko Milosavljević. Teenage Techno Punks, Teshka Mashinerija, Recon Warriors – iza svih ovih imena stoji naš najeminentniji trojac koji već 10 godina drži primat na domaćoj elektronskoj sceni. Kome prošlogodišnja fenomenalne žurka zatvaranja Arene nije bila dovoljna – ima popravni. Vidimo se 16. jula ujutru na mt:s Dance Areni! Podelićemo indeks i jogurt na putu kući!

Trinaesti po redu Exit festival održaće se od 12. do 15. jula 2012. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Više informacija o festivalu i ulaznicama na www.exitfest.org.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.