Fudbaleri Boke Juniors šampioni Argentine

BUENOS AJRES, 24. decembra 2008. (Beta-AP) - Fudbaleri Boke Juniors osvojili su 23. titulu prvaka Argentine iako su poraženi od Tigrea 1:0.

Utakmica odigrana u utorak uveče, donela je Boki 23. titulu šampiona Argentine, ali ta ekipa i dalje ima 10 titula manje od svog najvećeg rivala River Plate. Poslednji put Boka je osvojila titulu u sezoni 2005-2006.

Boka, Tigre i San Lorenco šampionat su završili sa istim brojem bodova, a pošto se u regularnom delu prvenstva ne računa gol razlika, odlučeno je da se odigra mini plej of. Sve tri ekipe završile su dodatno takmičenje sa po tri boda, ali Boka je osvojila titulu zbog najbolje gol razlike.

U argentinskom prvenstvu igraju se dva šampionata Apertura i Klauzura u kojima 20 ekipa igra međusobno po jednu utakmicu.

Fudbaler Boke Sebastijan Batalja rekao je da je njegova ekipa uložila mnogo truda kako bi uspela da osvoji titulu.

"Uložili smo mnogo napora u prethodnih šest meseci kako bismo osvojili trofej, a sada možemo da uživamo u uspehu. Mučili smo se protiv Tigrea, kao i tokom cele sezone, ali postigli smo cilj", rekao je Batalja posle utakmice.

Batalja je istakao da je na putu do trofeja ekipa morala da prevaziđe mnoge teškoće.

"Mnogo stvari je bilo protiv nas, ali klub je uvek iznad svega. Milion stvari nas je zadesilo, povrede, pa čak i smrt predsednika kluba (Pedra Pompilija), ali danas smo postali šampioni", dodao je.

Odbrambeni igrač Boke Paragvajac Klaudijo Morel Rodrigez smatra da je pobeda nad večitim rivalom River Platom bila odlučujuća u borbi za titulu.

"Pobeda u 'klasiku' je bila odlučujuća jer smo od tada počeli da dobijamo mečeve, a sa dobrim igrama nastavili smo i u mini plej ofu", rekao je Rodrigez.

 

Pogledajte još