Zbog kupovine Železare neko mora u zatvor

0

BEOGRAD, 28. juna 2012. (Beta) – Savetnik za strana ulaganja Milan Kovačević ocenio je da je odluka vlade Srbije da otkupi Železaru "Smederevo" bila pogrešna, jer je dug te železare u tom trenutku bio dvostruko veći od vrednosti imovine.

BEOGRAD, 28. juna 2012. (Beta) – Savetnik za strana ulaganja Milan Kovačević ocenio je da je odluka vlade Srbije da otkupi Železaru “Smederevo” bila pogrešna, jer je dug te železare u tom trenutku bio dvostruko veći od vrednosti imovine.

“Završni račun Železare ‘Smederevo’, koji u vreme kad je tu čeličanu država za jedan evro kupila od američkog Ju-Es stila nije bio dostupan javnosti, pokazao je da su dugovi železare dvostruko veći od vrednosti njene imovine”, rekao je on u intervju za “Vesti” (www.vesti-online.com).

Prema rečima Kovačevića, obaveze smederevske železare su bile oko 70 (milijardi dinara), a vrednost imovine 35 milijardi dinara. “Dakle, onaj ko je platio evro za Železaru, morao bi da ide u zatvor”, rekao je savetnik za strana ulaganja Milan Kovačević.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.