Bekrić i Kolašinac se nadaju medaljama na OI

Bekrić je osvojio drugo mesto na 400 metara s preponama, dok je Kolašinac bio treći u bacanju kugle.

"Sada će me i rivali gledati malo drugačije. Već uoči finala u Helsinkiju bilo je komentara tipa 'eno ga onaj mali što nas je sve pobedio u polufinalu'. Želim da se što bolje spremim za London, da istrčim ispod 49 sekundi. Ne opterećujem se rezultatom. Prvi cilj je polufinale, a posle je sve moguće", rekao je Asmir Bekrić.

On je ocenio i da je plasman u finale Evropskog prvenstva u Helsinkiju bio veliki uspeh.

"Napravili smo veliku stvar za srpsku atletiku. Na ovakvom takmičenju je i finale veliki uspeh jer je u Helsinkiju bilo 20 atletičara sa olimpijskom normom. Osvajanje medalje je nešto posebno. Vremena za odmor nema, slede pripreme za London", kazao je Bekrić.

Asmir Kolačinac je rekao da je u Helsinkiju ispunio cilj, ali da mu je žao što mu je izmaklo srebro.

"I pre puta u Helsinki verovao sam da imam rezultat za medalju. Osvajanjem bronze ispunio sam cilj, ali iskreno žalim za srebrom i za boljim rezultatom koji je izostao zbog vremenskih uslova. Takmičili smo se na samo 12 stepeni", rekao je Kolašinac.

On je dodao da će odmarati samo dva dana, a onda početi sa priprema za Igre u Londonu.

"Ostalo je dovoljno vremena, još mesec dana treninga. Verujem da mogu da podignem formu i da u Londonu budem najspremniji. EP je sada iza mene, sledeći cilj je borba za medalju na OI", rekao je Kolašinac.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avrusta.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.