Da li je moguće: Sirene ne postoje, tvrdi vlada SAD!

Kako prenosi "Mashable", na zvaničnom blogu NOAA pojavilo se saopštenje u kome se u nekoliko pasusa govori o mitu o sirenama, a zatim piše: "Da li su sirene stvarne? Nikakav dokaz o postojanju vodenih čovekolikih stvorenja nije nikada pronađen. Zašto onda one okupiraju kolektivno razmišljanje skoro svih pomorskih naroda? To pitanje je najbolje ostaviti za istoričare, filozofe i antropologe".

Mnogi smatraju da je ovaj tekst napisan kao odgovor na dokumentarnu dramu "Mermaids: The Body Found", koja je pre nekoliko meseci prikazana na kanalu "Animal Planet". Emisija je iznela tvrdnje da Vlada krije vesti o postojanju sirena, što NOAA poriče.

Ako veruješ u sirene, pogledaj film "Sirena u Njujorku" (Splash)!

Verovali ili ne, ovo je drugi put ove godine da Vlada SAD-a opovrgava postojanje natprirodnih bića i pojava. Svega mesec dana pre "demistifikovanja sirena", Vlada SAD, odnosno Centar za kontrolu bolesti je morao da izda saopštenje kojim poriče postojanje virusa koji ljude pretvara u zombije, a sve isprovocirano muškarcem koji je pojeo lice svojoj žrtvi.

Saznaj više o: Kanibalu iz Majamija

Pogledajte još