Brazilci danas oborili nekoliko rekorda

DORTMUND, 27. juna 2006. (Beta-AP) - U reprezentaciji Brazila pored pobede u osmini finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj nad Ganom od 3:0 proslavljaju i nekoliko rekorda koji su danas oboreni u utakmici u Dortmundu.
Ronaldo je postigao svoj 15. gol na Svetskim prvenstvima i tako oborio svetski rekord koji je sa 14 golova držao fudbaler bivše Zapadne Nemačke Gerd Miler.
Odbrambeni fudbaler Kafu danas je odigrao 19. meč za svoju reprezentaciju na Svetskim prvenstvima i tako postavio novi brazilski rekord. Svetski rekord još uvek drži bivši reprezentativac Nemačke Lotar Mateus sa ukupno 25 mečeva koji je postavio u periodu od 1982. do 1998.
Kafu je takođe postavio brazilski rekord po broju pobeda na Svetskim šampionatu, ukupno 16. On je odigrao i rekordnu 149. utakmicu za svoju zemlju, od toga izgubio je samo 19 mečeva.
Selektor Brazilaca Karlos Alberto Pareira dostigao je četvrto mesto na listi selektora po broju utakmica na kojima je na Svetskim prvenstvima vodio reprezentacije. Pereiri je utakmica protiv Gane bila 19. na Svetskim šampionatima.
Pareira je izjednačio rekord Bore Milutinovića po broju pojavljivanja na Svetskim prvenstvima u ulozi selektora. On je do sada pet puta vodio različite selekcije, 1982. Kuvajt, 1990. Ujedninjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju 1998. i Brazil 1994. i 2006. godine.
Brazilci su danas postigli svoj 200. i 201. gol na Svetskim šampionatima i nastavili niz pobeda koji sada iznosi 11.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.