Gužve na graničnim prelazima

BEOGRAD, 8. jula 2012. (Beta) - Saobraćaj na putevima u Srbiji je u nedelju pojačanog intenziteta, a posebno na auto-putevima koji iz pravca Madjarske i Hrvatske vode ka Bugarskoj i Makedoniji, kao i na magistralnom putu ka Crnoj Gori, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Vozačima se, s obzirom na visoke dnevne temperature, savetuje da na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima i da na dužim relacijama prave što češće pauze.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona. Treba obratiti pažnju i na tzv. udarne rupe.

Na graničnim prelazima zadržavanja su od 30-60 min, osim na Horgošu gde se prilikom ulaska u Srbiju čeka oko tri sata. Veće kolone formirale su se i na naplatnoj rampi Nais u pravcu od Beograda ka Nišu gde su zadržavanja i do dva sata.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobracaja je izmenjen i usporen.

Velike gužve su i kod naplatne stanice Bubanj potok zbog izvodjenja radova na rehabilitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd, a za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u dužini od 520 metara u smeru od Beograda ka Nišu.

Pogledajte još