Pareira: Biće sve teže

DORTMUND, 27. juna 2006. (Beta-AP) - Selektor Brazila Karloš Alberto Pareira rekao je da je zadovoljan pobedom nad Ganom u osmini finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj, ali je istakao da će utakmice postajati sve teže.
"Veliki momci dolaze u četvrtfinale. Finale postaje sve bliže, ali takmičenje postaje sve teže", rekao je Pareira.
Brazil je pobedio sa 3:0, golovima Ronalda, Adrijana i Ze Roberta.
"Karioke" su posle ranog vođstva bile pod velikim pritiskom Gane i morale su da igraju na kontranapade.
"Pobedili smo, ali rezultat ne pokazuje koliko je bilo teško. Gana je igrala dobro u prvom poluvremenu. Stvarali su šanse i trebalo je da daju gol", rekao je Pareira.
Trener je istakao da ga zanima samo titula, a ne lepota igre njegovog tima.
"Istorija ne pamti lepu igru, ona pamti šampione. Volimo da igramo lepo, ali želimo da budemo prvaci. Imamo pet titula i želimo i šestu", rekao je Pareira.
Selektor Gane Ratomir Dujković nije bio sasvim nezadovoljan posle meča.
"Igrali su protiv velikog tima, svetskog šampiona, koji je najbolji u takmičarskim utakmicama. Nije sramota izgubiti od Brazila. Ranije sam još rekao da je Brazil najveći favorit za osvajanje trofeja. Osećao sam da će biti svetski prvaci ako pobede Ganu", rekao je on.
Gana je igrala vrlo agresivno i ekipa je dobila četiri u prvom i dva žuta kartona u drugom poluvremenu. Dujković je zbog prigovora isključen na poluvremenu.
Kada su ga novinari upitali šta se desilo, srpski stručnjak je odgovorio: "Rekao sam sudiji da bi bilo bolje da odmah obuče žuti dres".

Pogledajte još